Kaulavaltimoiden ultraäänitutkimus Oulussa

Hinta: 159 €

/

ti ja to klo 16–19

Ultraäänitutkimuksella voimme kuvata kaulavaltimot, jos epäillään että kaulavaltimon verenkierrossa on ahtauma tai tukos, joka aiheuttaa ongelmia aivojen verenkiertoon.

Kaulavaltimoiden ultraäänitutkimus

Ultraäänitutkimuksella voimme kuvata kaulavaltimoita, jos epäillään että kaulavaltimoiden verenkierrossa on ahtauma tai tukos, joka aiheuttaa ongelmia aivojen verenkiertoon. Kaulavaltimon ultraäänitutkimus on turvallinen ja nopea.

kaulavaltimon ultraäänikuva
Ultraäänellä voidaan tutkia veren virtausta kaulavaltimoissa

Mitä ultraäänitutkimuksella voidaan todeta

Miten pääsen tähän tutkimukseen?

Lääkärisi voi kirjoittaa sinulle lähetteen tutkimukseen. Oulun Ultraan voit tulla myös ilman lähetettä. Tutkimuksen hinta on sama tulitpa tutkimuksiin lähetteellä tai ilman.

Varaa aika kaulavaltiomoiden ultraäänitutkimukseen →

Kaulavaltimoiden ultraäänitutkimukseen valmistautuminen

Tutkimukseen ei tarvitse valmistautua etukäteen. Voit syödä ja juoda normaalisti tutkimuspäivänä.

Kaulavaltimoiden ultraäänitutkimus

Miten ultraäänitutkimus etenee?

Riisu raskaat päällysvaatteet pukuhuoneeseen. Lääkäri levittää kaulan alueelle geeliä, joka on välttämätön osa kuvantamista. Lääkäri kuljettaa ultraäänianturia kaulan iholla ja tutkii samalla näytöllä näkyvää kuvaa. Tutkimuksen aikana lääkäri kertoo havainnoistaan. Meillä Oulun Ultrassa voit myös kysyä mieleen nousevia kysymyksiä. Tutkimuksen jälkeen voit pyyhkiä ultraäänigeelit iholtasi, pukeutua pukuhuoneessa ja siirtyä odotustilaan. Lääkäri kirjoittaa tutkimuksen tulokset, eli ultraäänilausunnon, jonka saat mukaasi vastaanotosta. Lausunnon saat yleensä noin kymmenessä minuutissa.

Ultraäänitutkimus ei ole vaarallinen eikä siitä aiheudu säteilyvaaraa