Lonkan ultraäänitutkimus Oulussa

Hinta: 159 €

/

ti ja to

Tyypillisiä syitä tulla lonkan ultraäänitutkimuksiin ovat lonkan tai nivusen kipu levossa tai liikkeessä. Tutkimus on nopea ja kivuton.

Lonkan ultraäänitutkimus

Tyypillisiä syitä tulla lonkan ultraäänitutkimuksiin ovat lonkan tai nivusen kipu levossa tai liikkeessä. Lonkan ultraäänitutkimus on turvallinen ja nopea tutkimus.

Lonkan nivelrikko on yleinen vaiva erityisesti ikääntyneillä ihmisillä. Nivelrikko voidaan todeta myös ultraäänellä. Lisäksi voimme arvioida, onko lonkassa ylimääräistä nestettä.

Lonkan ultraäänitutkimuksella voidaan todeta mm.

Miten pääsen tähän tutkimukseen?

Lääkärisi voi kirjoittaa sinulle lähetteen tutkimukseen. Oulun Ultraan voit tulla myös ilman lähetettä. Varaa aika Oulun Ultraan.

Lonkan ultraäänitutkimukseen valmistautuminen

Jos ultraäänitutkimuksessa kuvataan vain lonkan aluetta, tutkimukseen ei tarvitse valmistautua etukäteen. Voit syödä ja juoda normaalisti tutkimuspäivänä.

Miten lonkan ultraäänitutkimus etenee?

Riisu raskaat päällysvaatteet pukuhuoneeseen. Lääkäri tai sonograaferi voi pyytää sinua riisumaan housusi, jotta voi tutkia lonkkaasi. Hän levittää lonkan alueelle geeliä, joka on välttämätöntä kuvantamisen vuoksi, kuljettaa ultraäänianturia lonkan alueen iholla ja tutkii samalla näytöllä näkyvää kuvaa. Tutkimuksen aikana lääkäri tai sonograaferi kertoo havainnoistaan. Meillä Oulun Ultrassa voit myös kysyä mieleen nousevia kysymyksiä. Tutkimuksen jälkeen voit pyyhkiä ultraäänigeelit iholtasi, pukeutua pukuhuoneessa ja siirtyä odotustilaan. Tutkimuksen tulokset eli ultraäänilausunnon saat mukaasi vastaanotosta. Lausunnon saat yleensä kymmenessä minuutissa.

Ultraäänitutkimus ei ole vaarallinen eikä siitä aiheudu säteilyvaaraa.