Project Description

Ohutneulanäytteet Oulun Ultrassa

Oulun Ultrassa otetaan myös ohutneulanäytteitä. Näyte otetaan yleensä silloin kun ultraäänitutkimuksessa havaitaan jotain poikkeavaa, joka vaatii lisätutkimuksia. Esimerkiksi kilpirauhasesta voidaan ottaa ohutneulanäyte, jolla arvioidaan kyhmyn hyvän- tai pahanlaatuisuutta. Ohutneulanäyte on lähes kivuton tutkimus. Näytteenottamiseen ei tarvitse valmistautua eikä se vaadi jälkihoitoa.

Ohutneulanäytteiden hinnat

Oulun Ultrassa ohutneulanäytteet otetaan ultraääniohjatusti, jolloin näyte saadaan halutusta paikasta. Hintaan kuuluu näytteen ottaminen sekä tulosten analysointi. Ohutneulanäytteestä saa Kela-korvauksen, joten sen hinta riippuu siitä, tuletko tutkimuksiin lääkärin lähetteellä vai ilman.

  • Ohutneulanäyte ilman lääkärin lähetettä +112 €
  • Ohutneulanäyte lääkärin lähetteellä (SV3-lomake) +99 €

Ohutneulanäytteiden hintaesimerkit

OHUTNEULANÄYTE: Mikko tulee lääkärin lähetteellä kaulan ultraäänitutkimukseen. Tutkimuksessa todetaan, että tarvitaan lisäksi ohutneulanäyte, jolle sovitaan erillinen näytteenottoaika. Tutkimusten kokonaishinnaksi tulee:

– ultraäänitutkimus lääkärin lähetteellä 124 €

– ohutneulanäyte 99 €

= 124 € + 99 € = 223 €

OHUTNEULANÄYTE: Tiina tulee ilman lääkärin lähetettä kaulan ultraäänitutkimukseen. Tutkimuksessa todetaan, että tarvitaan lisäksi ohutneulanäyte, jolle sovitaan erillinen näytteenottoaika. Tutkimusten kokonaishinnaksi tulee:

– ultraäänitutkimus ilman lääkärin lähetettä 142 €

– ohutneulanäyte 112 €

= 142 € + 112 € = 254 €

Miten voin varata ajan ohutneulanäytteeseen?

Pelkkään ohutneulanäytteeseen ei voi varata aikaa. Näyte otetaan ultraäänitutkimuksen jälkeen, jos tutkimuksessa todetaan, että sille on tarvetta.

Ohutneulanäytteeseen valmistautuminen

Ohutneulanäytteeseen ei tarvitse valmistautua etukäteen. Jos sinulla on kysymyksiä tai huolia näytteen ottamiseen liittyen, voit keskustella niistä tutkivan lääkärin kanssa ennen näytteenottoa.

Hinta Oulun Ultrassa

Ohutneulanäyte ilman lähetettä +112 €
Ohutneulanäyte lääkärin lähetteellä (SV3-lomake) +99 €
Toimistomaksu 0 €

Aukioloajat

Tiistai klo 16–19
Torstai klo 16–19

 Sijainti

Haluatko varata ajan ultraäänitutkimukseen?

Oulun Ultra on ultraäänitutkimuksiin erikoistunut lääkäriasema Oulun keskustassa.

Varaa aika