Olkapään ultraäänitutkimus Oulussa

Hinta: 159 €

/

ti ja to

Jännevauriot ovat erittäin yleisiä olkapään alueella. Ultraäänellä voidaan tutkia olkanivelen jännerakenteita ja niiden muodostamaa kiertäjäkalvosinta, joka mahdollistaa olkapään liikkeet.

Jännevauriot ovat erittäin yleisiä olkapään alueella. Ultraäänellä voidaan tutkia olkanivelen jännerakenteita ja niiden muodostamaa kiertäjäkalvosinta, joka mahdollistaa olkapään liikkeet. Olkapään ultraäänellä tutkittavia oireita ovat mm. olkapäässä tuntuva kipu liikkeessä tai levossa.

Kuuntele sivun sisältö:

Olkapään ultraäänitutkimuksella voidaan todeta mm.

Ultraäänikuva olkapään hauisjänteestä
Ultraäänikuva olkapään hauisjänteestä

Miten pääsen tähän tutkimukseen?

Lääkärisi voi kirjoittaa sinulle lähetteen tutkimukseen. Oulun Ultraan voit tulla myös ilman lähetettä. Tutkimuksen hinta on sama tulitpa lääkärin lähetteellä tai ilman.

Varaa aika olkapään ultraäänitutkimukseen →

Olkapään ultraäänitutkimukseen valmistautuminen

Jos ultraäänitutkimuksessa kuvataan vain olkapään aluetta, tutkimukseen ei tarvitse valmistautua etukäteen. Voit syödä ja juoda normaalisti tutkimuspäivänä.

Olkapään ultraäänitutkimus
Tutkimuksen aikana Oulun Ultran asiantuntija kertoo havainnoistaan.

Miten olkapään ultraäänitutkimus etenee?

Riisu raskaat päällysvaatteet pukuhuoneeseen. Tutkimuksen tekevä lääkäri tai sonograaferi voi pyytää sinua riisumaan paitasi, jotta voi tutkia olkapääsi. Hän levittää olkapään alueelle geeliä, joka on välttämätöntä kuvantamisen takia. Lääkäri tai sonograaferi kuljettaa ultraäänianturia olkapään iholla ja tutkii samalla näytöllä näkyvää kuvaa. Tutkimuksen aikana hän kertoo havainnoistaan. Meillä Oulun Ultrassa voit myös kysyä mieleen nousevia kysymyksiä. Tutkimuksen jälkeen voit pyyhkiä ultraäänigeelit iholtasi, pukeutua pukuhuoneessa ja siirtyä odotustilaan. Saat tutkimuksen tulokset eli ultraäänilausunnon mukaasi vastaanotosta. Lausunto valmistuu yleensä kymmenessä minuutissa.

Ultraäänitutkimus ei ole vaarallinen eikä siitä aiheudu säteilyvaaraa.