Pattien ja kyhmyjen ultraäänitutkimus Oulussa

Hinta: 159 €

/

ti ja to klo 16–19

Ultraäänitutkimuksella voimme arvioida pinnallisten pattien luonnetta. Yleisimpiä syitä tulla ultraäänitutkimukseen ovat erilaiset iholla tuntuvat rasvapatit, suurentuneet imusolmukkeet ja nivelten alueella esiintyvät patit.

Pattien ja kyhmyjen ultraäänitutkimus

Ultraäänitutkimuksella voimme arvioida pinnallisten pattien luonnetta. Yleisimpiä syitä tulla ultraäänitutkimukseen ovat erilaiset iholla tuntuvat rasvapatit, suurentuneet imusolmukkeet ja nivelten alueella esiintyvät patit. Tässä tutkimuksessa ei tutkita kyhmyjä rinnoissa.

Kuuntele sivun sisältö:

Pinnallinen patti ultraäänessä
Pinnallinen patti ultraäänikuvassa

Mitä ultraäänitutkimuksella voidaan todeta

Miten pääsen tähän tutkimukseen?

Lääkärisi voi kirjoittaa sinulle lähetteen tutkimukseen. Oulun Ultraan voit tulla myös tutkimuksiin ilman lähetettä. Tutkimuksen hinta on sama tulitpa lähetteellä tai ilman.

Varaa aika ultraäänitutkimukseen →

Pattien ja kyhmyjen ultraäänitutkimukseen valmistautuminen

Tutkimukseen ei yleensä tarvitse valmistautua etukäteen. Voit syödä ja juoda normaalisti tutkimuspäivänä. Jos patti tai kyhmy on vatsan alueella, lue täältä tarkemmat ohjeet ultraääneen valmistautumiseen.

Pattien ultraäänitutkimus
Ultraäänellä voidaan tutkia esimerkiksi nivelten patteja.

Miten ultraäänitutkimus etenee?

Riisu raskaat päällysvaatteet pukuhuoneeseen. Lääkäri levittää patin alueelle geeliä, joka on välttämätöntä kuvantamisen takia. Lääkäri kuljettaa ultraäänianturia iholla ja tutkii samalla näytöllä näkyvää kuvaa. Tutkimuksen aikana lääkäri kertoo havainnoistaan. Meillä Oulun Ultrassa voit myös kysyä mieleen nousevia kysymyksiä. Tutkimuksen jälkeen voit pyyhkiä ultraäänigeelit iholtasi, pukeutua pukuhuoneessa ja siirtyä odotustilaan. Lääkäri kirjoittaa tutkimuksen tulokset, eli ultraäänilausunnon, jonka saat mukaasi vastaanotosta. Lausunnon saat yleensä noin kymmenessä minuutissa.

Ultraäänitutkimus ei ole vaarallinen eikä siitä aiheudu säteilyvaaraa.