Polven ultraäänitutkimus Oulussa

Hinta: 159 €

/

ti ja to klo 16–19

Tyypillisiä syitä tulla polven ultraäänitutkimuksiin ovat polven kipu levossa tai liikkeessä sekä polven turvotus.

Polven ultraäänitutkimus

Tyypillisiä syitä tulla polven ultraäänitutkimuksiin ovat polven kipu levossa tai liikkeessä sekä polven turvotus. Polven ultraäänitutkimus on turvallinen ja nopea tutkimus.

Polven nivelrikko on yleinen vaiva erityisesti ikääntyneillä ihmisillä. Nivelrikko voidaan todeta ultraäänellä ennen kuin se näkyy röntgenkuvissa. Lisäksi voimme arvioida, onko polvessa ylimääräistä nestettä.

Kuuntele sivun sisältö:

Polven rustojen ultraääni
Ultraäänellä voidaan tutkia polven nivelrikkoja

Polven ultraäänitutkimuksella voidaan todeta mm.

Polven ultraäänitutkimuksella tutkitaan polvikivun syitä
Polven turvotusta voidaan tutkia ultraäänellä

Miten pääsen polven tai nivelten ultraäänitutkimukseen?

Lääkärisi voi kirjoittaa sinulle lähetteen tutkimukseen. Oulun Ultraan voit tulla myös ilman lähetettä. Tutkimuksen hinta on sama tulitpa tutkimuksiin lääkärin lähetteellä tai ilman.

Varaa aika polven ultraäänitutkimukseen →

Polven ultraäänitutkimukseen valmistautuminen

Jos ultraäänitutkimuksessa kuvataan vain polven aluetta, tutkimukseen ei tarvitse valmistautua etukäteen. Voit syödä ja juoda normaalisti tutkimuspäivänä.

Miten ultraäänitutkimus etenee?

Riisu raskaat päällysvaatteet pukuhuoneeseen. Tutkimuksen tekevä lääkäri tai sonograaferi voi pyytää sinua riisumaan housusi, jotta voi tutkia polveasi. Hän levittää polven alueelle geeliä, joka on välttämätöntä kuvantamisen vuoksi. Lääkäri tai sonograaferi kuljettaa ultraäänianturia polven iholla ja tutkii samalla näytöllä näkyvää kuvaa. Tutkimuksen aikana hän kertoo havainnoistaan. Meillä Oulun Ultrassa voit myös kysyä mieleen nousevia kysymyksiä. Tutkimuksen jälkeen voit pyyhkiä ultraäänigeelit iholtasi, pukeutua pukuhuoneessa ja siirtyä odotustilaan. Saat tutkimuksen tulokset eli ultraäänilausunnon mukaasi vastaanotosta. Lausunnon saat yleensä kymmenessä minuutissa.

Ultraäänitutkimus ei ole vaarallinen eikä siitä aiheudu säteilyvaaraa.