Raskausajan ultraäänitutkimus Oulussa

Hinta: 129 €

/

ma klo 16–18

Raskausajan ultraäänitutkimuksella seurataan raskauden etenemistä, sikiön kasvua ja selvitellään poikkeavia tilanteita. Ultraäänitutkimus on nopea, kivuton ja turvallinen tutkimus. Oulun Ultrassa raskaudenajan ultraäänitutkimuksia tekevät naistentautien ja synnytysten erikoislääkärit.

Raskausajan ultraäänitutkimuksella seurataan raskauden etenemistä, sikiön kasvua ja selvitellään poikkeavia tilanteita. Ultraäänitutkimus on turvallinen tutkimus äidille ja sikiölle. Oulun Ultrassa raskaudenajan ultraäänitutkimuksia tekevät naistentautien ja synnytysten erikoislääkärit. Täältä näet asiantuntijamme.

Oulun Ultran raskausajan ultraäänitutkimuksiin voit tulla esimerkiksi näistä syistä:

Raskausajan ultraäänitutkimuksella voidaan todeta mm.

Katso vapaat ultraäänitutkimusajat (Varaa aika > Kategoria: Raskausajan ultraäänitutkimus erikoislääkärin vastaanotolla)

Mitä Oulun Ultran raskausajan ultraäänitutkimukset eivät ole?

Oulun Ultrassa emme tällä hetkellä tee raskausajan ulkopuolisia ultraäänitutkimuksia, kuten kohdun tai munasarjojen ultraäänitutkimuksia tai lapsettomuustutkimuksia.

Kunnat järjestävät äitiyspoliklinikalla mahdollisuuden kahteen raskausajan ultraäänitutkimukseen, jotka ovat:

Oulun Ultran raskausajan ultraäänitutkimusta ei ole tarkoitettu korvaamaan näitä maksuttomia ultraäänitutkimuksia vaan vastaamaan lisäkysymyksiin tai selvittelytarpeisiin, joita sinulla voi olla.

Miten pääsen tähän tutkimukseen?

Voit varata ajan ajanvarauksemme kautta. Et tarvitse tutkimukseen lähetettä.

Tutkimus on Kela-korvattava, joten ota mukaan Kela-korttisi.

Varaa aika raskausajan ultraäänitutkimukseen →

Onko Oulun Ultrassa mahdollisuutta 3D- tai 4D-ultraan?

Oulun Ultrassa ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta 3D- tai 4D-ultraäänitutkimuksiin.

Tehdäänkö raskausajan ultraäänitutkimus emättimen kautta vai vatsan päältä?

Raskaudenajan ultraäänitutkimus voidaan tehdä anturilla emättimen kautta, ns. sisätutkimuksena, tai vatsanpeitteiden päältä. Yleensä alkuraskauden ultraäänitutkimukset tehdään todennäköisemmin emättimen kautta.

Tutkiva lääkäri päättää kuvaustavan niin, että näkyvyys on mahdollisimman hyvä.

Raskausajan ultraäänitutkimukseen valmistautuminen

Raskaudenajan ultraäänitutkimukseen ei tarvitse valmistautua. Rakon ei tarvitse olla täynnä raskausajan ultraäänitutkimusta varten, sillä lapsivesi parantaa näkyvyyttä. Jos tutkimus tehdään emättimen kautta, tutkimus on mukavampi rakko tyhjänä.

Miten raskausajan ultraäänitutkimus etenee?

Halutessasi voit ottaa raskausajan ultraäänitutkimukseen mukaan puolison tai tukihenkilön. Saat halutessasi ultraäänikuvat mukaasi joko tulosteina tai digitaalisesti.

Riisu raskaat päällysvaatteet pukuhuoneeseen.


Jos ultraäänitutkimus tehdään vatsan päältä

Tutkimussängyllä nosta tai napita paitasi auki niin, että vatsan alue on paljaana. Paitaa ei välttämättä tarvitse riisua tutkimusta varten. Lääkäri levittää vatsalle geeliä, joka on välttämätöntä kuvantamisen takia.

Jos ultraäänitutkimus tehdään emättimen kautta

Riisu housut ja asetu tutkimussängylle. Lääkäri asettaa liukastetun gynekologisen anturin emättimeen.


Lääkäri kuljettaa ultraäänianturia ja tutkii samalla näytöllä näkyvää kuvaa. Tutkimuksen aikana lääkäri kertoo havainnoistaan. Tutkimushuoneessa on myös näyttö, josta voitte seurata ultraäänitutkimusta.

Meillä Oulun Ultrassa voit myös kysyä mieleen nousevia kysymyksiä. Tutkimuksen jälkeen voit pyyhkiä ultraäänigeelit ja pukea vaatteet.

Ultraäänitutkimuksen jälkeen

Voit pukeutua pukuhuoneessa ja siirtyä odotustilaan. Lääkäri kirjoittaa tutkimuksen tulokset, eli ultraäänilausunnon, jonka saat mukaasi vastaanotosta. Lausunto valmistuu yleensä kymmenessä minuutissa.

Ultraäänitutkimus ei ole vaarallinen eikä siitä aiheudu säteilyvaaraa äidille tai sikiölle.