Rintojen ultraäänitutkimus alle 35-vuotiaille (ei valikoimassa)

Hinta: €

/

ei valikoimissa

Rintojen ultraäänitutkimuksella selvitetään, ovatko muutokset tai kyhmyt rinnassa hyvä- vai pahalaatuisia. Rintojen ultraäänitutkimus on turvallinen ja nopea tutkimusmenetelmä.

Oulun Ultra ei tee tällä hetkellä rintojen ultraäänitutkimuksia.

Rintojen ultraäänitutkimuksella selvitetään, ovatko muutokset tai kyhmyt rinnassa hyvän- vai pahanlaatuisia. Ultraäänitutkimus on nuorilla, alle 30-vuotiailla naisilla sekä imettävillä tai raskaana olevilla naisilla ensisijainen tutkimusmenetelmä mammografian sijaan.

Rintojen ultraäänitutkimus on turvallinen ja nopea tutkimusmenetelmä. Tarkempaan diagnostiikkaan vaaditaan joskus myös rintojen röntgenkuvat eli mammografia tai rintojen magneettikuvaus.

Yleisimpiä syitä tulla ultraäänitutkimukseen ovat erilaiset rinnoissa tuntuvat kyhmyt tai muutokset.

Mitä rintojen ultraäänitutkimuksella voidaan todeta

Voiko yli 35-vuotias tulla tutkimuksiin?

Yli 35-vuotiailla naisilla rintojen ensisijainen tutkimus on mammografia, eli rintojen röntgenkuvaus, joka tehdään mammografialaitteella. Mammografialla voidaan havaita esimerkiksi mikrokalkit.

Miten pääsen tähän tutkimukseen?

Lääkärisi voi kirjoittaa sinulle lähetteen tutkimukseen. Oulun Ultra ei tällä hetkellä tee ollenkaan rintojen ultraäänitutkimuksia.

Rintojen ultraäänitutkimukseen valmistautuminen

Rintojen ultraäänitutkimukseen ei tarvitse valmistautua etukäteen. Voit syödä ja juoda normaalisti tutkimuspäivänä.

Miten ultraäänitutkimus etenee?

Riisu raskaat päällysvaatteet pukuhuoneeseen. Voit jättää rintaliivit päällesi. Lääkäri kutsuu sinut tutkimushuoneeseen ja pyytää asettumaan tutkimuspöydälle. Kun olet riisunut rintaliivit, kainalon ja rintojen alueelle levitetään ultraäänigeeliä, joka on välttämätöntä kuvantamisen kannalta. Lääkäri kuljettaa ultraäänianturia rinnan iholla ja tutkii samalla näytöllä näkyvää kuvaa. Tutkimuksen aikana lääkäri kertoo havainnoistaan. Tutkimuksen jälkeen voit pyyhkiä ultraäänigeelit iholtasi, pukeutua pukuhuoneessa ja siirtyä odotustilaan. Lääkäri kirjoittaa tutkimuksen tulokset, eli ultraäänilausunnon, jonka saat mukaasi vastaanotosta. Lausunnon saat yleensä noin kymmenessä minuutissa.

Ultraäänitutkimus ei ole vaarallinen eikä siitä aiheudu säteilyvaaraa.