Vatsan ultraäänitutkimus Oulussa

Hinta: 159 €

/

ti ja to klo 16–19

Vatsan alueen ultraäänellä tutkitaan sisäelimiä, kuten maksaa, munuaisia, haimaa tai sappirakkoa. Ultraäänitutkimus on usein ensimmäinen tutkimusmenetelmä vatsan alueen vaivojen ja oireiden selvittämiseen. Sen etuja ovat nopeus, helppous ja kivuttomuus.

Vatsan alueen ultraäänitutkimus

Vatsan alueen ultraäänellä tutkitaan sisäelimiä, kuten maksaa, munuaisia, haimaa tai sappirakkoa. Ultraäänitutkimus on usein ensimmäinen tutkimusmenetelmä vatsan alueen vaivojen ja oireiden selvittämiseen. Sen etuja ovat nopeus, helppous ja kivuttomuus.

Ultraäänitutkimukset Oulun Ultrassa ovat myös edullisempia kuin monimutkaisemmat tai toimenpiteitä vaativat kuvantamismenetelmät, kuten mahalaukun tähystys (gastrokopia) tai vatsan tietokonekuvaus.

Oulun Ultrassa vatsan ultraäänitutkimuksia tekevät radiologian erikoislääkärit. Tutkimukseen voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman. Tutkimuksen hinta on 159 €.

Vatsan ultraäänitutkimuksella voidaan todeta mm.

Miten pääsen tähän tutkimukseen?

Lääkärisi voi kirjoittaa sinulle lähetteen tutkimukseen. Oulun Ultraan voit tulla myös ilman lähetettä.

Varaa aika ultraäänitutkimuksiin →

Vatsan ultraäänitutkimukseen valmistautuminen

Vatsan alueen ultraäänessä tyhjä virtsarakko tai täysi mahalaukku voivat häiritä kuvantamista. Jos virtsarakko on tyhjä, sen seinämiä ei voi arvioida juuri ollenkaan. Täysi mahalaukku tai suolisto vaikeuttavat vatsan elinten arviointia, koska suolistoon muodostuu kaasua, joka estää näkyvyyden ultraäänellä.

Tässä ohjeet vatsan alueen ultraäänitutkimukseen:

Tutkimuspäivänä

2 tuntia ennen tutkimusta

Lue lisää ultraäänitutkimukseen valmistautumisesta.

Vatsan ultraäänitutkimus
Vatsan alueen ultraäänitutkimus on vaivaton ja kivuton tutkimusmenetelmä.

Miten vatsan alueen ultraäänitutkimus etenee?

Riisu raskaat päällysvaatteet pukuhuoneeseen. Tutkimussängyllä nosta tai napita paitasi auki niin, että vatsan alue on paljaana. Paitaa ei välttämättä tarvitse riisua tutkimusta varten. Lääkäri levittää vatsalle geeliä, joka on välttämätöntä kuvantamisen takia. Lääkäri kuljettaa ultraäänianturia vatsan iholla ja tutkii samalla näytöllä näkyvää kuvaa. Tutkimuksen aikana lääkäri kertoo havainnoistaan. Meillä Oulun Ultrassa voit myös kysyä mieleen nousevia kysymyksiä. Tutkimuksen jälkeen voit pyyhkiä ultraäänigeelit iholtasi ja laskea paidan. Voit pukeutua pukuhuoneessa ja siirtyä odotustilaan. Lääkäri kirjoittaa tutkimuksen tulokset, eli ultraäänilausunnon, jonka saat mukaasi vastaanotosta. Lausunto valmistuu yleensä kymmenessä minuutissa.

Ultraäänitutkimus ei ole vaarallinen eikä siitä aiheudu säteilyvaaraa.