Nivelten ultraäänitutkimus Oulussa

Hinta: 159 €

/

ti ja to

Tyypillisiä syitä tulla nivelen ultraäänitutkimuksiin ovat nivelen kipu levossa tai liikkeessä sekä nivelen turvotus. Nivelten ultraäänitutkimus on turvallinen ja nopea tutkimus.

Tyypillisiä syitä tulla nivelen ultraäänitutkimuksiin ovat nivelen kipu levossa tai liikkeessä sekä nivelen turvotus. Nivelten ultraäänitutkimus on turvallinen ja nopea tutkimus.

Nivelvaivat ovat yleisiä kaiken ikäisillä ihmisillä.  Ultraäänellä voidaan arvioidaan eri olkapään ja polven lisäksi myös muiden nivelten (esimerkiksi lonkan, nilkan, kyynärpään ja ranteen) pinnallisia rakenteita. Ultraäänen tunkeutuvuus aiheuttaa kuitenkin haasteita syvempien rakenteiden arviointiin eikä esimerkiksi luita voida luotettavasti arvioida pelkästään ultraäänellä.

Nivelen ultraäänitutkimuksella voidaan todeta mm.

Miten pääsen tähän tutkimukseen?

Lääkärisi voi kirjoittaa sinulle lähetteen tutkimukseen. Oulun Ultraan voit tulla myös ilman lähetettä. Ultraäänitutkimuksen hinta on sama lähetteellä tai ilman.


Varaa aika nivelen ultraäänitutkimukseen →

Nivelen ultraäänitutkimukseen valmistautuminen

Jos ultraäänitutkimuksessa kuvataan vain nivelen aluetta, tutkimukseen ei tarvitse valmistautua etukäteen. Voit syödä ja juoda normaalisti tutkimuspäivänä.

Miten nivelen ultraäänitutkimus etenee?

Riisu raskaat päällysvaatteet pukuhuoneeseen. Lääkäri voi pyytää sinua riisumaan housusi, jotta voi tutkia polveasi. Lääkäri levittää nivelen alueelle geeliä, joka on välttämätöntä kuvantamisen vuoksi. Lääkäri kuljettaa ultraäänianturia iholla ja tutkii samalla näytöllä näkyvää kuvaa. Tutkimuksen aikana lääkäri kertoo havainnoistaan. Meillä Oulun Ultrassa voit myös kysyä mieleen nousevia kysymyksiä. Tutkimuksen jälkeen voit pyyhkiä ultraäänigeelit iholtasi, pukeutua pukuhuoneessa ja siirtyä odotustilaan. Lääkäri kirjoittaa tutkimuksen tulokset, eli ultraäänilausunnon, jonka saat mukaasi vastaanotosta. Lausunnon saat yleensä kymmenessä minuutissa.

Ultraäänitutkimus ei ole vaarallinen eikä siitä aiheudu säteilyvaaraa.