Virtsaelinten ultraäänitutkimus Oulussa

Hinta: 159 €

/

ti ja to klo 16–19

Virtsaelinten ultraäänitutkimuksella selvitetään esimerkiksi tiheävirtsaisuutta, virtsantulon vaikeutta tai verta virtsassa. Tutkimuksessa kuvataan yleensä munuaiset, virtsarakko ja miehillä eturauhanen.

Virtsaelinten, eli munuaisten, virtsarakon ja eturauhasen ultraäänitutkimus

Virtsaelinten ultraäänitutkimuksella selvitetään esimerkiksi tiheävirtsaisuutta, virtsantulon vaikeutta tai verta virtsassa. Tutkimuksessa kuvataan yleensä munuaiset, virtsarakko ja miehillä eturauhanen.

munuaisen ultraäänikuva
Ultraäänikuva munuaisesta

Mitä virtsaelinten ultraäänitutkimuksella voidaan todeta

Miten pääsen tähän tutkimukseen?

Lääkärisi voi kirjoittaa sinulle lähetteen tutkimukseen. Oulun Ultraan voit tulla myös ilman lähetettä. Tutkimuksen hinta on sama tulitpa tutkimuksiin lähetteellä tai ilman.

Varaa aika virtsaelinten ultraäänitutkimukseen →

Virtsaelinten ultraäänitutkimukseen valmistautuminen

Virtsaelinten tutkimukseen valmistaudutaan samalla tavalla kuin yleisemmin vatsan alueen ultraäänitutkimukseen. Vatsan alueen ultraäänessä tyhjä virtsarakko tai täysi mahalaukku voivat häiritä kuvantamista. Jos virtsarakko on tyhjä, sen seinämiä ei voi arvioida juuri ollenkaan.

Tässä ohjeet vatsan alueen ultraäänitutkimukseen:

Tutkimuspäivänä

2 tuntia ennen tutkimusta

Lue lisää ultraäänitutkimukseen valmistautumisesta.

Virtsaelinten ultraäänitutkimus
Vatsan alueen ultraäänitutkimukseen valmistautuminen on helppoa kun muistaa nämä säännöt.

Miten ultraäänitutkimus etenee?

Riisu raskaat päällysvaatteet pukuhuoneeseen. Tutkimussängyllä nosta tai napita paitasi auki niin, että vatsan ja alavatsan alue on paljaana. Eturauhasen kuvaamista varten vyönsolki tulee avata. Paitaa ei tarvitse riisua tutkimusta varten. Lääkäri tai sonograaferi levittää vatsalle geeliä, joka on välttämätöntä kuvantamisen takia. Hän kuljettaa ultraäänianturia vatsan iholla ja tutkii samalla näytöllä näkyvää kuvaa. Tutkimuksen aikana lääkäri tai sonograaferi kertoo havainnoistaan. Meillä Oulun Ultrassa voit myös kysyä mieleen nousevia kysymyksiä. Tutkimuksen jälkeen voit pyyhkiä ultraäänigeelit iholtasi ja laskea paidan. Voit pukeutua pukuhuoneessa ja siirtyä odotustilaan. Saat tutkimuksen tulokset eli ultraäänilausunnon mukaasi vastaanotosta. Lausunto valmistuu yleensä kymmenessä minuutissa.

Ultraäänitutkimus ei ole vaarallinen eikä siitä aiheudu säteilyvaaraa.