Oulun Ultran Etupäivät taas ensi vuonna…

Oulun Ultran sonograaferit tekivät Etupäivien ultraäänitarkastuksia marraskuussa 2021. Tutkimuksissa tarkistettiin eturauhanen ja vatsa-aortta.

Seuraa Oulun Ultraa Facebookissa niin saat tiedon myös tulevista kampanjoista. Oulun Ultrassa pääset ympäri vuoden ilman lääkärin lähetettä eturauhasen ultraäänitutkimukseen hintaan 142 €.

Varaa aika

Kuka voi osallistua Etupäiviin?

Etupäivien 15 minuutin ultraäänitutkimus on tarkoitettu kaikille miehille, joita mietityttää jokin omassa terveydessä. Erityisesti virtsaamiseen liittyvät vaivat tai suvussa esiintyneet eturauhasvaivat tai vatsa-aortan pullistuma ovat syy tulla tutkimuksiin.

Mitä tällä tarkastuksella voidaan ja ei voida tutkia

Ultraäänitutkimus on hyvä ensisijainen tutkimus moneen vatsan alueen vaivaan. Se on nopea, kivuton ja helppo.

Ultraäänitutkimuksella ei kuitenkaan voida todeta esimerkiksi eturauhassyöpää vaan se vaatii koepalan ja magneettikuvauksen. Tutkimuksissa ei myöskään ole yksimielisyyttä siitä, ovatko vatsa-aortan seulontatutkimukset isossa mittakaavassa hyödyllisiä. Ultraäänitutkimus ei kuitenkaan ole vaarallinen.

Etupäivien ultraäänittutkimukset sopivatkin erityisen hyvin niille, joilla on eturauhaseen tai virtsaamiseen liittyviä oireita, kuten virtsaamisvaikeuksia tai tunnetta ettei rakko tyhjene kunnolla. Vatsa-aortan ongelmat ovat yleensä oireettomia.

Lisätutkimuksiin alennetulla hinnalla

Jos sonograaferi katsoo, että tutkimuksen tulos vaatii lisätutkimuksia, hän kertoo sen sinulle. Jos löydökset vaativat lääkärin tekemän ultraäänitutkimuksen, voit varata ajan Oulun Ultran lääkärille Etupäivien käynnin jälkeen. Saat normaalista tutkimushinnasta 43 €:n alennuksen, jolloin lisätutkimuksen hinnaksi jää 99 €  (tavallisesti 142 €). Saat alennuksen mainitsemalla Etupäivien tutkimuksesta vastaanotossa.

Virtsarakko ultraäänikuvassa
Etupäivien ajanvarausnäkymä netissä

Näin varaat ajan Oulun Ultran nettiajanvarauksen kautta

Vuoden 2021 Etupäivät on vietetty. Voit silti aina varata ajan eturauhasen ultraäänitutkimuksiin.

Ethän tule tutkimuksiin jos sinulla on hengitystieoireita. Voit peruuttaa ajan milloin vain. Tule Oulun Ultran tiloihin noin 10 minuuttia ennen tutkimuksen alkua näitä ohjeita noudattaen. Tiloissamme on väljästi istumapaikkoja, joten voit pitää turvavälin.

Tutkimukseen valmistautuminen

Vatsan alueen ultraäänitutkimus onnistuu parhaiten, kun virtsarakko ei ole tyhjä. Katso täältä ohjeet valmistautumiseen.

LUE LISÄÄ

Eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu

Millaisia oireita liittyy eturauhasen liikakasvuun? Milloin kannattaa tulla tutkimuksiin?

Lue lisää

Tutustu asiantuntijoihimme

Etupäivillä ultraäänitutkimuksia tekevät kokeneet sonograaferimme Jouni Haverinen ja Mikko Pakanen.

LUE LISÄÄ