Kiitos Etupäiville osallistuneille

Marras–joulukuussa 2023 Oulun Ultran Etupäivillä teimme ultraäänitarkastuksia, joissa tarkistettiin eturauhanen ja vatsa-aortta. Etupäivät ovat tältä vuodelta ohitse, kiitoksia kaikille kävijöille.

Seuraa Oulun Ultraa Facebookissa niin saat tiedon myös tulevista kampanjoista.

Kuka voi osallistua Etupäiviin?

Etupäivien 15 minuutin ultraäänitutkimus on tarkoitettu kaikille miehille, joita mietityttää jokin omassa terveydessä. Erityisesti virtsaamiseen liittyvät vaivat tai suvussa esiintyneet eturauhasvaivat tai vatsa-aortan pullistuma ovat syy tulla tutkimuksiin.

Mitä tällä tarkastuksella voidaan ja ei voida tutkia

Ultraäänitutkimus on hyvä ensisijainen tutkimus moneen vatsan alueen vaivaan. Se on nopea, kivuton ja helppo.

Ultraäänitutkimuksella ei kuitenkaan voida todeta esimerkiksi eturauhassyöpää vaan se vaatii koepalan ja magneettikuvauksen. Tutkimuksissa ei myöskään ole yksimielisyyttä siitä, ovatko vatsa-aortan seulontatutkimukset isossa mittakaavassa hyödyllisiä. Ultraäänitutkimus ei kuitenkaan ole vaarallinen.

Etupäivien ultraäänittutkimukset sopivatkin erityisen hyvin niille, joilla on eturauhaseen tai virtsaamiseen liittyviä oireita, kuten virtsaamisvaikeuksia tai tunnetta ettei rakko tyhjene kunnolla. Vatsa-aortan ongelmat ovat yleensä oireettomia.

Lisätutkimuksiin alennetulla hinnalla

Jos sonograaferi katsoo, että tutkimuksen tulos vaatii lisätutkimuksia, hän kertoo sen sinulle. Jos löydökset vaativat lääkärin tekemän ultraäänitutkimuksen, voit varata ajan Oulun Ultran lääkärille Etupäivien käynnin jälkeen. Saat normaalista tutkimushinnasta 50 €:n alennuksen, jolloin lisätutkimuksen hinnaksi jää 109 €  (tavallisesti 159 €). Saat alennuksen mainitsemalla Etupäivien tutkimuksesta vastaanotossa.

Virtsarakko ultraäänikuvassa

Oulun Utran Etupäivät ovat tältä vuodelta ohitse

Pääset meillä kuitenkin ympäri vuoden normaalihintaisiin eturauhasen ultraäänitutkimuksiin – lähetteellä tai ilman.

Ajan Oulun Ultran ultraäänitutkimuksiin voit varata sivuilla oulunultra.fi/ajanvaraus.

Tutkimukseen valmistautuminen

Vatsan alueen ultraäänitutkimus onnistuu parhaiten, kun virtsarakko ei ole tyhjä. Katso täältä ohjeet valmistautumiseen.

Eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu

Millaisia oireita liittyy eturauhasen liikakasvuun? Milloin kannattaa tulla tutkimuksiin?

Tutustu asiantuntijoihimme

Etupäivillä ultraäänitutkimuksia tekevät kokeneet sonograaferimme Jouni Haverinen ja Mikko Pakanen.